Telegram
LinkedIn Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op InstagramBekijk onze video's op You Tube
          
 
  Home Links Tell a friend Sitemap Agenda Contact & route
Bel mij
 
 
   Scholleweg 2  
   9893 TD Garnwerd  
   Wierumerschouw  
   tel: 0621 554 663  
   contact@horsefarm.nl  
     
  The Horse Farm  
   Contact & Route  
   Historie  
   Het team  
   Omgeving  
   Nieuws  
   Fotogalerie  
   Klant ervaringen  
   Privacyverklaring  
 
  paardensportcentrum  
   Pony- en paardrijlessen
   Zorg met paarden  
   Workshops  
   Ponydag / ponykamp  
   Kinderfeestjes  
   Pensionstalling  
   Ruitersportartikelen  
   Paarden te koop  
   Faciliteiten  
   Onze paarden &  overige dieren  
   
  coffee corner  
   Coffee corner  
   
  boat rental  
   Kano verhuur  
   Boot verhuur  
   Aktief arrangement  
   
  bed & breakfast  
   Bed & breakfast  
   Ponyweekend  
   
  arrangementen  
   Bedrijfsuitjes &
 familiefeesten
 
   Vrijgezellenfeesten  
   Ponyweekend  
   Ontdek Groningen  
 
Ponyrijden
Ponyrijden Ponyrijles Voltige Wedstrijd Paardrijles Ponyrijles voor de kleintjes Paddock Springles Paardrijles
 
PONY- & PAARDRIJLESSEN

Tarieven / Proefles / TheHorseFarm-app / Webshop / Algemene voorwaarden / Inschrijven nieuwe leerling /
Ruitersportartikelen en meer... / Diploma / Leasen of vrij rijden / Lesaktiviteiten / Lesrooster / Onderlinge wedstrijd /

 


Bij paardensportcentrum The Horse Farm kun je op een veilige en leuke manier leren ponyrijden of paardrijden. The Horse Farm is een kleinschalige manege, waar het welzijn van onze leerlingen én onze ponys en paarden voorop staat!

Onze paarden en ponys staan gezellig bij elkaar in een ruime inloopstal met uitloop naar een paddock. In het midden van deze paddock staat onze trainingsmolen waar ze omheen kunnen lopen. In het weideseizoen staat het hek naar het weiland open en lopen ze vanuit de paddock zelf naar het weiland. Ze lopen regelmatige terug om te drinken of hooi of brokjes te eten. We vinden het erg belangrijk dat we onze paarden op een zo natuurlijk mogelijke manier kunnen huisvesten en we zo tegemoet kunnen komen aan de vier natuurlijke behoeften van het paard: veel beweging, veel frisse lucht, vaak kleine beetjes eten en gezelschap van soortgenoten. 

De paarden in de paddock

We geven groeps- en privélessen voor beginnende en gevorderde ruiters en amazones. Kinderen kunnen bij ons terecht vanaf 3 jaar in de privéles en vanaf 5 jaar in de groepsles. Voor volwassenen hebben we groepslessen en privélessen. Ook geven we lessen aan mensen met een beperking.

De kinderen/jeugd rijden in groepjes van 4-7 kinderen, de volwassenen in groepjes van 3-5 volwassenen. Dit maakt het heel persoonlijk en zo krijgt iedereen ook voldoende aandacht. Je krijgt les van een vaste ervaren gediplomeerde instructrice. Plezier & veiligheid staan voorop, voor kinderen, jeugd én volwassenen.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen op een bewuste en ontspannen manier leert hoe je moet omgaan met de pony's en paarden. Je leert daarom niet niet alleen rijden maar ook vertrouwd te raken in de omgang met je pony of paard. Zo kun je rustig, vriendelijk en met respect met de paarden omgaan.

Alle lessen zijn erop gebaseerd de ruiter te leren in balans te zitten, dus zonder het paard te hinderen. Elke week staat in het teken van een andere aktiviteit; dressuur, springen, voltige, spelletjes, carrousel of een buitenrit. Zo blijft het heel afwisselend. Elke maand rij je op een andere pony of paard. De kinderen leren spelenderwijs het rijden onder de knie te krijgen, door te zetten en eventuele angsten te overwinnen. Dit geldt trouwens ook voor onze volwassenen. Ook organiseren we elke maand een workshop "Praktische en algemene paardenkennis" waar iedereen aan mee mag doen.

Voltige Voltige Voltige Voltige
Dressuur
Springen
Spelletjes/Buitenrit
Voltige

Welzijn paarden/ponys:
Wij hechten veel belang aan het welzijn van onze ponys en paarden. Onze dieren worden met respect behandeld. Dat zie je onder andere terug in onze manier van huisvesting, omgang en het rijden. Zo rijden we sommige ponys bitloos en proberen we het gebruik van zweepjes te minimaliseren.

In de winter dragen onze paarden geen dekens en hebben dus een dikke vacht. Door de dikke vacht zijn ze na het rijden vaak nat van het zweet en duurt het lang voordat ze droog zijn. Omdat we de paarden niet nat buiten willen zetten hebben we een trainingsmolen waar ze in droog gestapt kunnen worden. Ook tijdens vakanties zetten we de paarden in de trainingsmolen om ze op conditie te houden.

Lees hier meer over onze ponys en paarden.

Wij hebben in verschillende groepslessen nog plek voor nieuwe aanmeldingen, bekijk ons lesrooster voor een overzicht van onze lestijden.

We hebben een verdeling in 4 nivo's.

  • Nivo A: beginners, er wordt gereden voor diploma A. Heb je je A diploma behaald, mag je doorschuiven naar een nivo B les.
  • Nivo B: licht gevorderd, er wordt gereden voor diploma B Heb je je B diploma behaald, mag je doorschuiven naar een nivo C les.
  • Nivo C: half gevorderd, er wordt gereden voor diploma C Heb je je C diploma behaald, mag je doorschuiven naar een nivo D les.
  • Nivo D: gevorderd, er wordt gereden voor diploma D/E/F

Proefles / kennismakingscursus: Wil je bij The Horse Farm komen ponyrijden of paardrijden? Kom dan eerst eens kijken bij ons op de manege. Bel of mail wel even van te voren, om er zeker van te zijn dat de les doorgaat. Op ons lesrooster staat aangegeven wanneer er groepslessen worden gegeven.

Als je bij ons op les wilt komen, spreken we eerst een losse privéles af. Een privéles duurt 30 minuten waarin we met elkaar kunnen kennismaken en je de basis leert. Ook het poetsen en opzadelen komt aan bod.
Klik hier om naar de pagina proefles te gaan.

Na een privéles kun je je opgeven voor de kennismakingscursus. Bij de kennismakingscursus krijg je voor een gereduceerd tarief 3 privélessen of 4 groepslessen, daarna bepaal je of je bij ons wilt blijven rijden.

Junior beginners: We hebben speciale beginnerslessen waar kinderen zonder ervaring kunnen leren rijden. Bij kinderen t/m 7 jaar vragen we de vader/moeder met hun kind mee te lopen. De ponys worden door de vader/moeder middels een halstertouw vastgehouden en op ten duur gaan ze ook los rijden. Vanaf 8 jaar is hulp van ouders prettig maar niet noodzakelijk. De kinderen leren spelenderwijs om te gaan met pony’s. De lessen duren een uur. Daar zit het poetsen, opzadelen en afzadelen ook bij. Ook leren ze allerlei andere wetenswaardigheden. Ze mogen direct beginnen met rijden. Dit gebeurt met, maar ook zonder zadel. Op deze manier leer je onafhankelijk te zitten en goed balans te houden.

Junior met ervaring:
Vanuit de beginnerslessen kun je doorstromen naar verschillende nivolessen (licht gevorderd, half gevorderd, gevorderd). In deze lessen kunnen de kinderen al zelfstandig hun pony of paard opzadelen, dit gebeurt voorafgaand aan de les. Ook in deze lessen wordt veel aandacht besteed aan balans. Heb je voldoende ervaring kun je direct starten in een nivo les.

Volwassenen beginners (vanaf 18 jaar):
Als je nog nooit eerder op een paard of pony hebt gezeten, beginnen we met een of meerdere privélessen. Hierbij wordt het paard door de instructeur aan een lange lijn vastgehouden. Er wordt rustig begonnen met stappen, waarbij de ruiter of amazone vertrouwd gemaakt wordt met de zit, de juiste houding en de bewegingen van het paard. Daarna komen de andere gangen aan bod; draf en galop. Na een of meerdere privélessen kun je doorstromen naar een groepsles, of (als je daar de voorkeur aan geeft) je blijft rijden in een privéles. Natuurlijk leer je ook poetsen, opzadelen en allerlei andere wetenswaardigheden. En af een toe een buitenrit behoort ook tot de mogelijkheden!

Volwassenen met ervaring (vanaf 18 jaar):
Volwassenen rijden in groepjes van 3-5 personen. In de ochtend en avond zijn er lessen voor volwassenen. Het nivo in de groepen is divers. Er is voldoende aandacht voor iedereen in de groep. Wil je nog meer leren, kun je je ook opgeven voor privelessen.

Carrousel les
Carrouselrijden is een onderdeel van de paardensport waarbij een groep ruiters en amazones een kür op muziek rijden.
Carrousel doe je naast je reguliere les. Tijdens de carrousel les oefenen we carrousel proeven. Elke 8e week is er een uitvoering.
In deze les mag je altijd op hetzelfde paard of pony rijden.
Dit zijn de proefjes die we gaan rijden, we zijn op dit moment bezig met proefje nr 1:
1: carrousel proefje makkelijk
2: carrousel proefje moeilijk
3: carrousel proefje gevorderd  (Video proefje carrousel gevorderd)

Faciliteiten:

  • Bij weer of geen weer, wij hebben een binnen- en buitenrijbaan dus je kunt altijd rijden!
  • Je kunt je zoon of dochter zien rijden vanuit onze kantine onder het genot van een kopje koffie;
  • Van mei tot/met oktober staan onze paarden en ponys lekker in de wei.

    Lijkt het je wat? Bel of mail voor een proefles!

Lees ook eens onze klantervaringen of bekijk onze fotogalerie.

Uitrusting:
Heb je als beginnende ruiter of amazone nog niet alle benodigdheden? De 1ste paar keer is een paar regenlaarzen, een strakke broek en een appeltje voldoende. Tijdens de kennismakingscursus kun je een cap en bodyprotector van ons lenen.

Paardrijles donderdag 19:30 uur    
 

Onderlinge wedstrijd 10 november 2013

 

Ruiter / amazone van de maand:
Er zijn elke keer wel leerlingen die in het zonnetje gezet moeten worden. Simpelweg omdat ze zo fijn helpen in de lessen of een angst hebben overwonnen of om een totaal andere reden. Daarom hebben we "ruiter/amazone van de maand" in het leven geroepen.

Ruiter van de maand
Ruiter / amazone van de maand

 

Tarieven Een overzicht van de tarieven voor ponyrijden en paardrijden.

Onze huisregels en betalingscondities

Ruitersportartikelen en meer... Ruitersportartikelen, The Horse Farm kleding, 2e hands ruitersportartikelen en meer...

Proefles Lees de informatie goed door. Je kunt hier ook betaalinfo vinden voor je proefles.

Agenda Een overzicht van geplande aktiviteiten en lessen die niet door gaan.

Lesrooster Voor een overzicht van de lestijden.

Lesaktiviteiten Wat gaan we de komende weken doen?

Onze ponys en paarden Benieuwd naar onze ponys & paarden?

Diploma Een overzicht van de kennis en vaardigheden waarop je wordt beoordeeld tijdens de lessen voor het behalen van een diploma.

Ponydag We organiseren regelmatig een ponydag in de schoolvakanties, voor de kinderen een geweldige dag met de ponys.

Wedstrijden De onderlinge wedstrijden zijn altijd super gezellig en iedereen kan meedoen, jij doet toch ook mee?!